İşletme öğrencilerinin iş dünyasının başarı hikâyelerini bunları gerçekleştirenlerden öğrenmelerinin önemine inanmaktayız. Bu nedenle Bölüm ve Kulüp bünyesinde etkinlikler düzenlenmektedir.

1 Mart 2014 tarihinde Fütüristler Derneği ile birlikte “Gelecek Günü” etkinliği halka açık olarak 1200 kişinin katılımıyla “İnsanın Geleceği” temasıyla ve uluslararası konuşmacılar ile düzenlenmiştir. Konuşmacılar arasında Fütürist Gerd Leonhard, Anne Skare Nielsen, Louise, Fredbo Nielsen ile Unilever’den Cem Tarık Yüksel, BSH’dan Juan-Ignacio Conrat Niemerg, Migros’tan Kına Demirel, Microsoft’tan Mehmet Nuri Çankaya ve Futürist Ufuk Tarhan yer almıştır.

image021

image022

4’ncü Denetim ve Kurumsal İletişim Zirvesi geniş bir konuşmacı kadrosu ile düzenlenmiş ve öğrencilerimiz denetim alanında faaliyet gösteren STK ve şirket temsilcileri ile buluşma fırsatı bulmuşlardır. Bu zirve bünyesinde Deloitte Denetim Partneri Gaye Şentürk ile yapılan görüşmeler neticesinde Deloitte markalı Denetim dersinin açılması gündeme gelmiştir.

İİBF Kariyer gününe İşletme Bölümü olarak geniş bir katılım sağlanmış ve öğrencilerimizin staj ve iş imkânı alternatiflerini geliştirebilmek amacıyla 33 şirket/kurumun davetine katkı sağlanmıştır. Başarı hikâyelerinin aktarımı amacıyla özel konuşmacılar davet edilmiş ve bu bağlamda Kent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdoğan ile Toyota Genel Müdürü Ali H. Bozkurt birer konferans vermişlerdir.

image023

image024

İşletme alanında kariyer imkanlarını ve gelişmeleri öğrenmek isteyen lise öğrencileri için “Genç İşletmeciler” günü düzenlenmiş ve İstanbul’daki 185 lise davet edilmiştir. Bölüm öğretim elemanlarının yanı sıra mezun öğrencilerimiz de iş dünyasındaki gelişmeleri ve kariyer imkanlarını katılımcılara aktarmışlardır. Bölüm Başkanı tarafından da İşletme’nin değişen yüzü ve yeni akademik program katılımcı öğrencilere tanıtılmıştır.

Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk dersi bünyesinde Zorlu Enerji’de eğitici eğitimi kapsamında enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji alanında eğitim almışlar ve İstek Vakfı okullarında öğrencilere enerji bilinçlendirme eğitimleri vermişlerdir.

image025

image026

İşletme doktora öğrencilerimiz ile Doğa Tatil Köyünde program değerlendirme ve duyarlılık eğitimi düzenlenmiştir. TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi doktora öğrencilerimize ufuk açıcı bir konuşma yapmıştır. Prof.Dr. Atilla Dicle tarafından da doktora programının bir değerlendirmesi ve öğrencilere tavsiyeler aktarılmıştır.

Yeditepe İşletme programı bünyesinde KOSGEB destekli Girişimcilik dersi açılmış ve bu dersi tamamlayan öğrencilerimiz girişimci fikirlerini ticarileştirme sürecinde 100.000 TL’ye kadar destek kredisi alabilme imkanı kazanmaktadırlar. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz KOSGEB’i ziyaret etmiş ve yerinde bilgi almışlardır.

image027

Uluslararası İş ortamını öğrencilerimize tanıtmak ve bu ortamda hareket tarzları konusunda bilgilendirmek amacıyla ayda bir öğleden sonra olacak şekilde 4 aylık bir eğitim programı Üniversite öğrencilerine düzenlenmiş ve eğitim Türkiye Tanıtım ve Yatırım Ajansı Kurucu Müdürü (E) Levent Seçkin tarafından verilmektedir.

Vintage Web Sticker Transparent

İşletme son sınıf öğrencilerinden başarı durumu iyi olanlar seçilmekte ve bu öğrencilerin her birine sektörden müdür, direktör, genel müdür yardımcısı pozisyonlarında profesyonel ile eşleştirilerek iş koçluğu hizmeti almaları sağlanmaktadır.

Perakende dersimiz kapsamında öğrencilerimiz proje hazırlamakta ve bu projeler Youtholding Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü tarafından değerlendirilerek en iyi 3 proje sahibine iş teklif edilecektir.

Pazarlama İletişimi dersi kapsamında öğrencilerimiz Philips ile ortak proje geliştirmiş ve projeleri Philips pazarlama müdürü tarafından değerlendirilerek başarılı öğrencilerimize ödüller verilmiştir.

image029

SAP ile anlaşma sağlanarak Üniversitemizin Türkiye’de ilk ve tek SAP Öğrenci Akademisi üyesi olması sağlanmıştır. Öğrencilerimiz ciddi indirimler ile Almanya SAP merkezinden uzaktan eğitimlerini alabilmektedirler. Ayrıca ders olarak Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) dersi açılmış ve bu ders SAP uygulamalı olarak iki dönemdir yapılmaktadır.

Yeditepe İşletme’nin sahip olduğu marka değerini daha da geliştirmek ve yarınların iş dünyasına başarılı ve fark yaratan mezunlar yetiştirebilmek amacıyla program geliştirme projeleri planlamış ve hayata geçirilmektedir.

Gelecek Gunu 2014-03-01 17.11.44